söndag, december 04, 2005

Kapitel 28

En intensiv helg med krogbesök både fredag och lördag. När söndagsmorgonen kom kände Anna det som hon sprungit världens maratonlopp. Normalt hade hon utgång 2-3 ggr per år och nu hade hon fyllt kvoten på en helg.

Men den hade varit fruktsam. En klart bra öppning att följa, äntligen något för gruppen att rota vidare i. Exakt hur fick B.S reda ut. Och så fick man ta det därifrån.

För att inte tappa tempo hade det bestämts ett tidigt eftermiddagsmöte, där helgens fynd skulle stötas och blötas. För första gången på länge gick Anna till jobbet med en viss glädje och nervositet.

Mötet var kort och intensivt. B.S tackade för att alla ställt upp och så redovisades helgens upptäckter. Förutom Annas lista var det inte mycket att komma med. Killarna i gruppen var helt överens om att de tjejer som rörts sig i offrens kretsar hade något att dölja. Men vad hade inte gått att luska ut. Men som sagt, listan fanns och förmodligen var den motivet till mordet. Någon hade fått nog, känt sig kränkt eller hotad.

Första prioritet var att hitta listan. Och enligt B.S sätt var en direktattack bästa sättet. Alla killar i kretsen skulle plockas in. Samtidigt. De skulle sedan förhöras en och en om listans existens, men framförallt om dess hemvist. Någon skulle förhoppningsvis ge upp och leda dem till framgång.

Efter mötet vandrade Anna sakta iväg genom Stockholm. Helgens utsvävningar hade påverkat henne på mer än ett sätt. Tankarna vandrade iväg till ungdomsåren, när utelivet var det viktigaste. De händelser och skeendet som hade styrt in henne på den väg hon vandrade på idag. Små flashar av minnen dök upp. Vissa roliga och andra oerhört smärtsamma.

Vartefter tankarna och stegen styrde henne kom hon mer och mer till insikt om vad hon måste göra. Det samtal hon skjutit upp var dags att ringa. Nu. Idag!

1 Comments:

Blogger Humlan said...

Dina slut är klassiska "forts i nästa nummer"... men jag vet fortfarande inte om det är för att du ska hålla oss på halster eller för att du vill sätta press på dig själv...

11:07 fm  

Skicka en kommentar

<< Home