lördag, oktober 15, 2005

Kapitel 8

Tisdag morgon och kylan hade inte släppt sitt tag om den kungliga huvudstaden. Precis som varje vinter blev SL tagna på sängen, och lokaltrafiken drogs med stora problem. När Anna stod och väntade på en buss som aldrig verkade komma, funderade hon på om trafikledningen möjligen var outsourcad till Indien eller något annat snöfritt land. Det kunde möjligen vara förklaringen till varför det blev samma kaos varje år.

Något försenad dök hon upp till jobbet, och mötet hade redan startat. B.S gav henne en ointresserad blick, och fortsatte sedan sin sammanfattning av situationen.

Ett vittne hade trätt fram. En man med en magsjuk hund hade förmodligen varit den siste som sett McD, mördaren undantagen. Mannen ifråga hade dock vikt av ned mot Södermälarstrand, medan McD hade gått mot Hornsgatan till.

McDs mobiltelefon hade kontrollerats och senast ringda samtal hade gått till flickvännens mobil tidigt på lördagskvällen, precis som hon sagt. Inga mottagna samtal hade dykt upp efter det heller.

Det väckte frågan varför McD inte hade ringt efter en taxi? Utrustad med mobil, en välfylld plånbok och iskall natt hade han knatat ut på Hornsgatan. Varför inte stanna i porten och vänta in en bil? Hade han möjligen mött någon? Inte enligt mannen med hunden i alla fall. Möjligen att han stött samman med någon senare, mördaren hade han i alla fall mött.

B.S lutade fortfarande åt att det var någon av de två damerna och hans sammanfattning fortsatte.

Blondinen är mördaren. Scenariot är följande - lätt alkoholiserad och gravt neurotisk tjej, som väntar på drömprinsen. Sviken gång efter annan bär hon på ett undertryckt hat mot män, och när McD sviker henne får det att brista. Hon drabbas av någon form av psykos, följer efter honom och konfronterar honom. Slutligen sticker hon en kniv i honom och voila. The case is closed. Hon har både motiv och tillfälle, samt är i total avsaknad av alibi.

Å andra sidan sitter brunetten i samma prekära situation. Att konstant bli bedragen kan driva vem som helst till vansinne. Inte heller hon har alibi, och motivet behöver ingen tvivla på. Ponera att hon suttit hemma och jobbat upp ett raseri, medveten om att McD var ute och raggade. Hon tar sig till Stureplan, och får se McD hoppa in i svarttaxin med blondinen. Hon följer efter dem, och väntar utanför porten. När sedan McD knatar därifrån följer hon efter, börjar prata med honom och utanför McD drabbas hon av en raseriattack, kniven fram och mannen död. Ett inte helt främmande scenario, som alla inblandade kan instämma i. Framförallt de som på nära håll stötte på fröken Övres arrogans.

B.S beslutar sig för att man ska följa 2 parallella spår. Bakgrunden och tidigare förhållanden för de båda damerna skall gås igenom. Taxibilar ska kollas, för att se om någon kört brunetten upp till Söder. Psykmottagningar utfrågas, om blondinen möjligen dykt upp där i något sammanhang. Sammanfattningsvis, en total bakgrundskoll av de båda madamerna. Och så får man se vad det ger.

Gruppen kände att det var skönt att ha något konkret att gå efter. En agenda att hålla sig till och slippa fumla runt i mörkret. Stämningen kändes något mer hoppfull än gårdagen.Men ändå. Det var något som inte stämde. Pay back time? Vad passade det in i bilden? Det kändes inte som ett kvinnligt drag, eller?

3 Comments:

Blogger Cornelia said...

Du har byggs upp en spännande intrig och har ett bra flyt i berättandeet. Det är spännande, jag ser fram emot fortsättningen.

12:00 em  
Blogger Humlan said...

En produktiv lördag, ser jag :-)
Mera, mera...

7:00 em  
Blogger Lyckliga Grodan said...

BS.. what's his problem alltså.. den knölen måste veckla ut sig lite.. är han skåning??

8:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home