fredag, oktober 14, 2005

Kapitel 6

Stämningen i korridoren var spänd, och Anna fick en känsla av att det fanns mer mellan de två tjejerna än vad som hitills framkommit. Big Shot såg inte heller överdrivet lycklig ut över konfrontationen, men han riktade sin ilska mot Anna.

Blondinen åkte in i ett mötesrum, bevakad av en aspirant och brunetten fick samma behandling, men i ett annat rum. Big Shot själv drog med sig Anna in på sitt rum och bad om en förklaring. Och vad annat göra än att berätta sanningen. Så det gjorde hon. Helt osminkad rakt upp och ned, för vad kunde egentligen hända?

Worst case scenariot var att B.S fick spel och slängde ut henne ur utredningen. Fine, då kunde hon få återgå till sitt lugna liv och bevaka cyklister som struntade i stopplikten. Styrkt av den vetskapen nöjde hon sig inte med att enbart återge samtalet, utan gav även sina egna teorier kring det drama som utspelat sig i korridoren.

Anna trodde att blondinen och brunetten förmodligen setts ute i vimlet ett antal gånger, med tanke på att de båda hade Stureplan som sin lekplats. Och eftersom frk Öfvre visste om McD pojkens svaghet för nya ragg, så hade hon klart misstänkt något när han inte dykt upp på natten. Kanske hon t o m blivit informerad av någon välvillig väninna, om vad herrn ifråga tagit vägen. Hur som helst, när hon sedan ser en rödgråten blondin som hon känner igen från Stureplan så är det klart hon drar sina slutsatser.

Under över alla under, B.S lyssnar och verkar hänga med i resonemanget. Men en sak kvarstår att förklara, hotet. Varför kastar hon ur sig det? Inför polisen. Den biten kan han inte förstå, vilket inte är så konstigt. Han är man, är han inte?

Anna kan inte låta bli att le lite, när hon frågar om han aldrig råkat ut för en försmådd kvinna. Vilket hans totalt nollställda ansikte visar att han inte har. Kanske inte helt otroligt med tanke på hans vedervärdiga kvinnosyn. Men han tar i alla fall till sig Annas förklaring att en ratad kvinna är en farlig kvinna, framförallt för rivalen. Och vad är väl bättre än att misstänkliggöra rivalen inför polisen? Även om det var ett klart patetiskt försök.

B.S beslutar att Anna får göra ett försök med blondinen, använda sig av sin kvinnliga intuition och se vad hon kommer fram till. Själv tänker han besöka den högvälborna frk Övfre och se vad det kan resultera i.

Anna får en helt annan känsla för den sköra lilla blondinen. En trasig själ i ett vackert skal, vilsen i en hård värld. Det är så Anna spontant reagerar när hon får se henne. Fortfarande rödgråten, men något lugnare. Hon återger lördagskvällen så gott hon kan, alkoholen och chocken har gjort sitt med minnesbilderna. Kontentan av det hela är i alla fall att hon och McD mannen stötte ihop tidigt på kvällen. De har setts ute i smeten tidigare och småflirtat lite, men då har han alltid haft "den skitnödiga brunetten" med sig, som blondinen uttrycker det.

Denna gång var han solo, och den inledande flirten var egentligen bara en formalitet för det som de båda visste skulle hända. En bortamatch för McD på Söders höjder och för henne ett hopp om att äntligen mött den rätte. Skamset fick hon erkänna att kvällen slutat i ett totalt fiasko. Han hade smitit iväg och hon hade somnat gråtandes. Ingen drömprins denna gång heller.

Anna försöker sakta lotsa blondinen genom kvällen igen. Pratade de med några? Hände det något speciellt, någon som blev arg eller försökte mucka gräl? Hade de åkt svarttaxi hem och vilken typ av killar hade kört den? Stötte de på någon på väg hem till henne? Hade någon följt efter henne osv. Men inte en ledtråd fanns att finna den vägen heller.

Lätt modstulen sökte Anna upp B.S, som just avslutat sin sejour. Inte heller där hade framkommit något nytt. Visst hade McD killen gjord sig impopulär hos en hel del människor, genom att bedra vänner med deras flickvänner, lura folk på pengar osv. Men samtidigt var han kung i sin krets och ingen rörde kungen! Men någon hade uppenbarligen gjort det.

Frågan är vad som händer härnäst. Vad ska de rikta in sig på? Sitter mördaren i ett av rummen eller är det en helt okänd individ ute i Stockholms natten?

2 Comments:

Blogger Humlan said...

Nu har jag läst godnattsagan! Måste jag gå och lägga mig nu, eller får jag stanna uppe en stund till? *tittar med bedjande ögon*

Detta börjar bli en trevlig vana, nu har du krav på dig att jag (vi?) vill ha ett avsnitt per kväll.

11:04 em  
Blogger Cornelia said...

Javisst, nu är det läggdags efter kvällens spännande kapitel. Hoppas vär läslust inspirerar dej!

12:08 fm  

Skicka en kommentar

<< Home